Jeżeli jesteś studentem/studentką kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności
weź udział w ostatniej – 3 edycji projektu
„Kompleksowy program wsparcia dla studentów oraz kadry
publicznej uczelni zawodowej w Przemyślu” nr POWR.03.05.00-00-z100/18
REKRUTACJA TRWA od 20 września do 15 października 2021 r.
Liczba miejsc ograniczona !!!
Dla uczestników projektu z kierunku BEZPIECZEŃSTWO I PRODUKCJA ŻYWNOŚCI (3 rok)
zaplanowano następujące działania:
- Badanie kompetencji (2 godz. na początku udziału w projekcie oraz 2 godz. na końcu zaplanowanej ścieżki wsparcia)
- Zadania praktyczne realizowane w formie projektowej z ekspertem z uczelni oraz ekspertem reprezentującym pracodawcę (30 godz.)
- Wizytę studyjną (2 dni, łącznie 16 godz.)
- Certyfikowane szkolenia:
-
Audytor wewnętrzny HACCP + Dokumentowanie i wdrażanie systemu HACCP z GHP/GMP (20 godz.)
-
Audytor wewnętrzny ISO 22000 + Pełnomocnik ds. systemu ISO 22000 (20 godz.)
-
Wdrażanie, zarządzanie i audytowanie BRC i IFS (16 godz.)
-
Jak prowadzić własny biznes (20 godz.)*
-
Język angielski. dla branży rolno – spożywczej (25 godz.)*
*Szkolenia kończą się przeprowadzeniem egzaminu zewnętrznego i wydaniem certyfikatu VCC potwierdzającego nabyte kwalifikacje.
Aby aplikować do udziału w projekcie należy:
- być Studentem/Studentką kierunku BEZPIECZEŃSTWO I PRODUKCJA ŻYWNOŚCI
- być Studentem/Studentką jednego z czterech ostatnich semestrów studiów –
w okresie rekrutacji 5 semestr.
Formularze rekrutacyjne można składać w jednej z poniższych form:
- Osobiście w formie papierowej w BIURZE PROJEKTU Formularz zgłoszeniowy do pobrania >>> kliknij tutaj
Dział Rozwoju i Współpracy PWSW
Kolegium Techniczne, pokój nr 3.42 (II piętro)
tel. 16 735 52 04 lub 575 927 000 - Elektronicznie za pomocą formularza elektronicznego >>> kliknij tutaj
Pełna dokumentacja rekrutacyjna do pobrania:
Regulamin rekrutacji i udziału w projekcie Studentów/Studentek
Załącznik nr 1 do Regulaminu – Formularz zgłoszeniowy
Załącznik nr 2 do Regulaminu – Karta oceny
Załącznik nr 3 do Regulaminu – Dokumenty uczestnictwa w projekcie
Informacja dodatkowa:
Zarządzeniem Rektora PWSW w Przemyślu nr PWSW-SEK-021/100/21 z dnia 17 września 2021 r. został wprowadzony nowy Regulamin praktyk zawodowych. Zgodnie z § 2 ust 4 pkt 2 Regulaminu studenci mają możliwość odbywania praktyki w formie np. kursów, szkoleń i innych, organizowanych przez jednostki organizacyjne uczelni.
Oznacza to, że formy wsparcia zrealizowane przez studentów w projekcie mogą stanowić formę odbywania praktyki i być zaliczone na jej poczet.*
Więcej informacji w Biurze projektu oraz u Opiekuna praktyki.
* Nie dotyczy studentów kierunku Pielęgniarstwo
Zarządzenie nr 100 z 17.09.2021 r. Regulamin praktyk (do pobrania)